TRIP & SLEEP APARTMENTS

Zagreb / Poreč

Zagreb

ZAGREB je glavni grad Republike Hrvatske s dugom poviješću... Da, to sigurno znate. Zagreb je i grad zelenih parkova, druželjubivih ljudi, ima neki svoj jedinstven šarm i skriva neke davne priče.

Otkrijte neke od njih! Provozajte se najkraćom uspinjačom i pronađite top u Kuli Lotršćak. Saznajte priču o Kamenitim vratima i otkrijte po čemu je bila poznata Tkalčićeva ulica. Obiđite Katedralu i Markovu crkvu. Saznajte tko je ona „teta“ na početku Tkalčićeve ulice ili onaj „striček“ na konju i zašto golubovi i ostale ptičice ne slijeću na njega. Pronađite stare gradske zidine i otkrijte tko to sjedi na Strossmayerovom šetalištu.

A ako niste za priče... posjetite Muzej grada Zagreba, Muzej suvremene umjetnosti, Arheološki muzej, Muzej Dražena Petrovića, odvedite djecu u Tehnički muzej i pronađite u njemu rudnik ili uživajte u planetariju, pogledajte kako to izgleda kada ljubav „pukne“ u Muzeju prekinutih veza...

Posjetite Hrvatsko narodno kazalište i bacite novčić za sreću u Zdenac života. Prošećite se Zrinjevcem, Maksimirom, Gornjim gradom, obiđite Tkalčićevu i popijte kavu ili se zasladite kolačima.

Obiđite zagrebačka jezera Jarun i Bundek. Odvedite klince u Zoološki vrt. Popnite se na Vidikovac na glavnom zagrebačkom trgu i pogledajte kako grad izgleda iz „ptičje perspektive“.

A ako Vam ostane još malo vremena napravite izlet do Samobora i probajte kremšnite, popnite se na Sljeme, obiđite Zagorje, posjetite dvorce Trakošćan i Veliki Tabor ili „skočite“ do Plitvičkih jezera...

Poreč

POREČ je šarmantni grad u srcu Istre. Kada obiđete sve skrivene lagune i prekrasne plaže, posjetite i Eufrazijevu baziliku u centru Poreča ili otiđite na kavu na staru gradsku kulu. Klince odvedite u jedan od dva obližnja Aquaparka ili u Park s dinosaurima u Funtani. Otiđite na izet brodom do Limskog kanala. Posjetite jamu Baredine i pronađite čovječju ribicu.

Volite li golf, tu ćete naći i golf terene, kao i brojne vinske ceste, dobre restorane, biciklističke staze, ribarske fešte... Obavezno posjetite neke od obližnjih gradova – Rovinj, Novigrad, Vrsar, Grožnjan, Motovun, Pulu i njenu poznatu arenu, posjetite i Nacionalni park Brijuni i uživajte u prekrasnoj prirodi i brojnim životinjama koje slobodno šeću oko Vas. I još mnogo toga... Uživajte!